Reacties over de Gewoon Gaaf methode

Reactie van Karen Morup - Tandartspraktijk Spaernhoven

Ben blij dat het Ivoren Kruis veel aandacht genereert voor deze methode en zo draagvlak creëert.

Sinds januari 2014 pas ik de Gewoon Gaaf-methode structureel toe in mijn praktijk. Ik was al wel bekend met de methode omdat ik een half jaar in Nexø waar de methode ontwikkeld is heb gewerkt. De afgelopen jaren heb ik het wel gebruikt maar o.a. door personele bezetting niet structureel kunnen inzetten. Nu doen bijna alle kinderen tot 18 jaar aan Gewoon Gaaf mee.

Wij kregen vanaf dag 1 heel erg positieve reacties van ouders die blij zijn met de ondersteuning die wij geven. Tandenpoetsen is toch vaak een strijdpunt thuis.

Ik heb een preventie assistente en 2 assistentes die ik heb geïnstrueerd om poetsinstructies te geven en het gebit te polijsten, zij zien de kinderen eerst waarna ik de controle doe. De assistentes vinden deze uitbreiding van hun werk heel erg leuk en zijn enthousiast bezig.

Na een half jaar realiseerde ik mij gevoelsmatig, dat ik wel erg weinig melkelementen had behandeld. inderdaad na een check in mijn softwareprogramma zag ik dat ik dit jaar 26 melkelementen heb gerestaureerd, tegen 56 in 2013! Ik had niet verwacht dat er zo snel zo’n cariësreductie zou zijn.

Ik ga hier zeker mee door en ben blij dat het Ivoren Kruis veel aandacht genereert voor deze methode en zo draagvlak creëert.

Met vriendelijke groet,

Karen Morup

Tandartspraktijk Spaernhoven

 
omslag
Gewoon Gaaf